torsdag 14 april 2011

LCHF - Sarabernard Biskvier

Helgfika med gubben!!!



















BISKVIBOTTEN

3 dl sötmandelmjöl
5 st rivna bittermandlar
1/2 dl sukrin
1 1/2 dl bakepro
2 tsk bakpulver
2 st ägg
Det blir 15 - 20 st biskvier



SMÖRKRÄM

250g osaltat smör (rumsvarmt)
3 msk sukrin
1 dl vatten
4 st äggulor                                                                                       
1/2 tsk äkta vanilj
apelsinessens efter smak  

86% Choklad att doppa biskvierna i.


GÖR SÅ HÄR
Blanda alla torra ingredienser tillsätt äggen och rör till en deg, låt vila i kylen en stund.
Rulla sedan bollar lägg dem på bakplåtspapper och platta till dem lite, blöt händerna så går det lättare.

Grädda 175 grader ca 15-20  min
Ta ut ur ugnen låt kallna ordentligt,

SMÖRKRÄM
Koka upp vatten och sukrin, häll lagen i äggulorna vispa hela tiden, häll tillbaka i pannan och låt sjuda upp vispa konstant till krämen tjocknar, låt kallna.
Vispa smöret och blanda i äggkrämen suksesivt så du ser att smörkrämen tar ihop, tillsätt vanilj och några droppar apelsinessens.

Stryk upp smörkrämen på biskvierna med en sked, ställ i frysen några min
Smält chokladen och doppa biskvierna och wala så har du fina LCHF sarabernard biskvier att bjuda på.

OBS essenser finns att köpas på www.essensefabriken.se
Lycka Till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar